Pa, dolçe, salat... café o té

L'artesania de productes de màxima qualitat amb dedicació i innovació. Consulta totes les seccions i si tens dubtes ens fens-nos una trucada al 93 750 79 55 o un email a forncros@gmail.com
Coca de llardons

Coca de Llardons tradicional de Can Cros

Coca de Llardons tradicional del Forn de Pa i Pastisseria Can Cross

  • La Coca de Llardons tradicional és un exponent de la cuina catalana
  • Per Sant Joan, Sant Pere i Carnaval… és indispensable
  • Sense les coques no hi ha revetlla, i sense llardons tampoc Dijous Gras!
  • Recordeu que realitzant la vostra compra online, us estalviareu de fer cua a l’hora de recollir les vostres comandes!

Descripción

Coca de Llardons tradicional de Vilassar, a Can Cros: revetlles i més!

La coca de llardons és una de les figures indispensables per a les revetlles i també el Carnaval de tot Catalunya. Al forn i pastisseria Can Cros ens esforcem par mantenir un sabor característic, el tast a embotit, el sucre, la presència de fruits secs i el laminat de la massa de full. Tot plegat converteixen aquesta coca en allò que els francesos anomenes un “sucré salè” i una de les clàssiques dels forns i pastisseries catalanes.

Coca de llardons del Forn de Pa i Pastisseria Can Cross

La coca de llardons és una de les figures indispensables per a les revetlles i també el Carnaval de tot Catalunya. Al forn i pastisseria Can Cros ens esforcem par mantenir un sabor característic, el tast a embotit, el sucre, la presència de fruits secs i el laminat de la massa de full. Tot plegat converteixen aquesta coca en allò que els francesos anomenes un “sucré salè” i una de les clàssiques dels forns i pastisseries catalanes.

La tradició de la coca de llardons: originària del Pirineu?

Segons s’explica, la cosa la llardons és una de les coques més tradicionals de la gastronomia catalana i procedeix de la zona pirenaica on s’elaborava en origen a partir dels ingredients disponibles també en els períodes de l’any més durs. La presència dels llardons (que son els trossos de sagí que resten després d’extreure’n el llard) donen a aquest coca el seu gust particular i inconfusible un important component energètic.

Possiblement per això, una de les tradicions més esteses és la de consumir-la durant Carnaval, la diada de Dijous Gras. No obstant això, també s’estila per a les revetlles de l’estiu: Sant Joan i Sant Pere, bàsicament.

Avui en els ingredients essencials de la coca de llardons són la pasta de full, els llardons, fruits secs (pinyons o, en  alguns casos, ametlla ratllada), sucre i clara d’ou.

Fitxa al·lergògens per a la coca de llardons

La coca de llardons té presència de

  • Llet i els seus derivats, inclosa la lactosa
  • Ous i productes a base d’ou
  • Cereals que continguin gluten
  • Fruits secs i productes derivats

Información adicional

PorPersona

Per a 10 persones, Per a 5 persones

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Coca de Llardons tradicional de Can Cros”

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies