Pa, dolçe, salat... café o té

L'artesania de productes de màxima qualitat amb dedicació i innovació. Consulta totes les seccions i si tens dubtes ens fens-nos una trucada al 93 750 79 55 o un email a forncros@gmail.com

Pa de sègol

Sabieu que el sègol té propietats anticoagulants, la qual cosa ajuda a prevenir les enfermetats cardiovasculars? A més és ric en flavonoides que milloren la flexibilitat venosa i arterial. Us calen més motius per triar un bon pa de sègol?

Categoría:

Descripción

Pa de sègol al 62%

Pa de sègol o pa negre és un tipus de pa fet amb farina provinent del sègol en diferents proporcions. Pot ser de color clar o fosc, segons el tipus de farina, sempre resulta més dens que el pa fet totalment amb farina de blat. Té més contingut de fibra alimentària que la majoria de tipus de pa i sovint és de color més fosc i de sabor més fort.

 

Ingredients per elaborar pa de sègol

  • farina de sègol 62%
  • farina de blat  38%
  • sal  1,8 %
  • llevat  natural  1%

 

Història del sègol

S’estima que l’origen del Sègol es troba a Turquia. I d’aquí­, passa a conrear-se en el centre i nord d’Europa, a més de Rússia, Ucraïna, Bielorússia i altres països de l’Est d’Europa.

Des de l’època romana, el sègol ha estat un cereal menyspreat i, considerat el pa que elaborava amb ell, com un pa per a pobres o esclaus. Sens dubte, el lleuger sabor amarg i la seva baixa digestibilitat, van arraconar a aquest cereal. Actualment, es continua consumint el pa de sègol, però es fa una barreja de farines, és a dir, es barreja la farina del sègol amb la farina del blat, principalment. A més de que cal fer la barreja de farines, perquè el sègol conté molt poc gluten i si s’elaborés el pa amb només farina de sègol, no sortiria un pa esponjós i amb un volum adequat.

Notes nutricionals sobre el pa de sègol

  1. El sègol té propietats anticoagulants, la qual cosa ajuda a prevenir les enfermetats cardiovasculars.
  2. És ric en flavonoides que milloren la flexibilitat venosa i arterial.
  3. Conté un alt índex de mucílags, que és un tipus de fibra soluble, per la qual cosa combat l´estrenyiment. També, el mucílag envolta el colesterol i impedeix que es fixi a les parets venoses.
  4. La fibra de mucílag també actua contra les inflamacions de les mucoses tant respiratòries com digestives, com poden ser la gastritis, les inflamacions de la mucosa nasal, bucal i de la gola deguda als refredats.
  5. La fibra de mucílag té efecte saciant contra la fam, ja que és una fibra que s’infla al barrejar-se amb aigua o líquids.
  6. Té un sabor amarg. Potser per aquesta raó ha decaigut el seu consum.
  7. El sègol és ric en Coure, Ferro, Zinc, Magnesi i Potassi.
  8. El sègol és ric en les vitamines del grup B : B1, B2, B6 i B9. A més conte vitamina E.

 

Valor nutricional del sègol

  • Valor nutricional del sègol
  • Hidrats de carboni. 69,8 g
  • Fibra. 14,6 g
  • Proteïnes. 14,8 g
  • Sucres. 1g
  • Àcids grassos totals. 2,5 g
  • Àcids grassos saturats ( AGS ). 0,3 g
  • Àcids grassos monoinsaturats ( AGM ). 0,3 g
  • Àcids grassos poliinsaturats ( AGP ). 0,1 g
  • Omega -3. 157mg
  • Omega -6. 958mg

 

 

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Pa de sègol”

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies