hero image

Els orígens de Forn Cros

Dues generacions de forners ja han convertit Forn Can Cros en una referència per al pa tradicional, amassat i fornejat amb cura cada dia des de Vilassar de Dalt, El Maresme

Origen

És la segona generació de forners a Can Cros que fan pa per als vilassarencs i vilassarenques. La tradició del forn arrenca amb els pares de l’actual propietari, Josep Cros. Tot i això, la tradició de fer pa a casa dels Cros és més antiga, i neix amb l’antiga vocació de fer el pa a casa que en el passat arrelava en el folklore ancestral de la mediterrània.

El forn de pa i pastisseria Can Cros neix d’una llarga tradició de forners de poble a Vilassar de Dalt (Maresme).

Aquesta llarga tradició de forners arrela Can Cros, o Josep Cros de ben menut ja jugava amb la farina. Aquell joc al cap dels anys ens a portat a l’ofici:

«Fer de forner no es res especial llevat que com és el nostre cas estem enamorats de l’ofici, el pa es un ésser viu que té diversos comportaments tots els relacionats amb el temps i la meteorologia, fer de forner és qual com mes que barrejar farina i aigua, fer de forner és elaborar amb passió un aliment ancestral, la grenya, l’olor i l’aroma de l’autèntic pa, no te preu.»

Avui Josep Cros és un forner i pastisser de referència (membre actiu del Gremi de Pastissers de Barcelona i Província) un empresari i comerciant del poble i per al poble, que treballa amb passió el seu dia a dia de forner i pastisser.

 

Sin comentarios.

Deja un comentario

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies